Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Eduroam

  От 1 декември 2010 г. в Шуменския университет стартира системата за предоставяне на безжичен достъп до интернет в рамките на мрежата Eduroam shuroam


           

  Като член на Сдружението „Национална изследователска мрежа” ШУ е шестият университет в страната, който се включва в мрежата Eduroam. http://www.eduroam.bg/ Eduroam e научноизследователски проект, благодарение на който учените и студентите имат мобилна интернет свързаност с всички членуващи организации. До момента в Eduroam за България за включени: Пловдивски университет, Медицински университет – Плевен, Стопанска академия – Свищов, Технически университет – Русе и Институт по информационни и комуникационни технологии –  БАН.

  От 1 декември в Шуменски университет работи система за оторизация и неограничено ползване на безжичен интернет на територията на трите корпуса в гр. Шумен. Точките за достъп покриват трите учебни корпуса и пространствата пред тях.

  Услугата е напълно безплатна за всички преподаватели, служители и студенти.

  Желаещите за ползват услугата shu-roam трябва да подадат заявление за регистрация при системните администратори всеки работен ден от 8:00 до 16:30 ч., както следва:

  • Корпус 1 – ет. 1, каб. 104 – Боян Дончев
  • Корпус 2 – ет. 3, каб. 304 – Филип Любомиров
  • Корпус 3 – ет. 2, каб. 212 – Снежана Стойчева

  Студентите получават оторизиращ акаунт срещу представяне на студентска книжка, заверена за текущия семестър.

  Правила за ползване

  Заявление за регистрация