Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • 1 812 абсолвенти ще получат дипломите си от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“

  1 812 абсолвенти на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще получат дипломите си за завършено висше образование в навечерието на студентския празник – 8 декември. 387 от завършващите са отличници.

  Първи ще облекат тогите абсолвентите от Факултета по технически науки. Церемонията е утре, 2 декември, от 10 часа в Аулата на висшето училище. 68 магистри, 110 бакалаври и двама докторанти ще получат документите си за завършен курс на обучение. Ректорът проф. д.и.н. Георги Колев ще връчи дипломите на отличниците от факултета, а от ръководството на ФТН са подготвили подаръци за всеки от тях.

  На 3 декември е церемонията за 80-те възпитаници на Колежа в Добрич.

  Най-големият факултет – Педагогическият, събира абсолвентите си на 5 декември, в 9,30 часа. 515 са магистрите и 293 бакалаврите, които завършват факултета.

  Също на 5 декември, понеделник, но в 13 часа дипломите си ще получат 68 магистри и 168 бакалаври на Факултета по природни науки. Тяхната церемония е в Аулата на Ректората. Церемонията за 54-те души, които завършват специалност „Туризъм”, ще се състои на 6 декември от 11 часа в Департамента за квалификация, продължаващо образование във Варна.

  На 6 декември е церемонията за промоция на абсолвентите на Факултета по математика и информатика. Началото е 13 часа в Аулата на Ректората. Завършващите са 81 магистри и 97 бакалаври, 30 от които отличници.

  Ден преди студентския празник – на 7 декември, в 10 часа започва промоцията за 278 абсолвенти на Факултета по хуманитарни науки. 

  Публикувано на 01/12/2016