Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • 12 октомври – Ден на българската община

    По повод 12 октомври – Ден на българската община, кметът на Шумен Любомир Христов се срещна със студенти от Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и с представители на Градския ученически парламент. От Университета в дискусията се включиха Ангел Жеков, III курс, Геодезия, Кирил Мирчев, IV курс, Компютърни информационни технологии, Борислава Павлова, II курс, Биология и химия, Валя Андонова, II курс, НУПЧЕ, Ирина Василева, II курс, ПУП, Андрей Андреев, III курс, Журналистика, Десислава Веселинова, II курс, Връзки с обществеността, Екатерина Неделчева, IV курс, Връзки с обществеността, Ивануил Иванов, IV курс, Връзки с обществеността, Георги Георгиев, IV курс, Връзки с обществеността, и Сунай Алиев, докторант, носител на стипендията на “Huawei ICT” – Хуауей Технолоджиес България – 2015/2016 и носител на именна стипендия от Фондация Еврика на името на”Джон Атанасов” за постижения в овладяването на компютърните науки – 2016/2017.

    Кметът потърси мнението на младите хора как да се решат проблемите с паркирането и вандалските прояви в града. Те му поставиха проблеми, свързани с инфраструктурата около сградите на университета. В хода на дискусията се зароди идея за фотоконкурс, информационни кампании, обучение на връстници от връстници и други съвместни проекти между учениците и студентите.

    Градоначалникът получи от студентите официална покана за церемонията по промоция на абсолвентите от випуск 2018, която ще се състои на 7 декември 2018 г. от 10 часа в зала „Арена Шумен“.

    Публикувано на 12/10/2018