Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • 236 завършиха Факултета по природни науки, 27 от тях са отличници

  236 абсолвенти, 27 от които отличници, изпрати днес Факултетът по природни науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Шест от тях са пълни отличници:  Магдалена Григорова, магистър, специалност „Екология и опазване на околната среда”, магистърска програма „Екология на микроорганизмите, биотехнологии, пречистване и контрол”, Милен Иванов, магистър, специалност „Екология и опазване на околната среда”, магистърска програма „Управление и опазване на екосистемите”, Биляна Тодорова, магистър, специалност „Екология и опазване на околната среда”, магистърска програма „Управление и опазване на екосистемите”, Ивайла Кулева, магистър, специалност „Екология и опазване на околната среда”, магистърска програма „Управление и опазване на екосистемите”,  Ивайло Трайков, магистър, специалност „Педагогика на обучението по химия и опазване на околната среда”, магистърска програма „Методология на обучението по химия и опазване на околната среда” и Леман Бехчет, магистър, специалност „Химия”, магистърска програма „Екологични биотехнологии и контрол на храни”.

  Присъстващите абсолвенти на церемонията в Аулата на университета, техните близки и приятели, поздрави от името на ректорското ръководство зам.-ректорът доц. д-р Стефка Калева. Тържеството води деканът на факултета доц. д-р Петинка Галчева, присъстваха и заместниците й проф. д-р Цветеслава Игнатова-Иванова, доц. д-р Росица Владева и доц. д-р Росица Давидова.

   „Вярвам, че всеки един от нас ще успее с труд и упоритост, с борбен дух и търпеливост да се реализира професионално. Сега ни предстои да намерим своя собствен път в специалностите, които сме избрали. Да приложим своите умения на практика, да използваме своите знания, да постигаме целите си, да бъде отлични специалисти – всеки в своята област. И когато се сблъскаме с трудностите на професионалната реализация, не трябва да забравяме кое ни доведе до прага на университета – интересът към природните науки. В наши дни най-голямото предизвикателство е да не се отказваш, да отстояваш себе си и да докажеш онова, в което вярваш. Нека да докажем, че днес в нашето общество на ход са младите, образованите и вдъхновените”, каза в приветствието си абсолвентката Магдалена Григорова.

   

   

   

  Публикувано на 05/12/2016