Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Абсолвентите на Факултета по математика и информатика облякоха тоги

  Церемония по промоция на абсолвентите на Факултета по математика и информатика се състоя в Аулата на Университета днес. 76 бакалаври и 92-ма магистри положиха клетвата на възпитаниците на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” и приеха пожеланията за успехи на зам.-ректора доц. д-р Екатерина Люцканова и деканското ръководство.

  „Днес ние виждаме плодовете на вашия труд и извървяния общ път. Бъдете сигурни, че завинаги оставате част от Факултета по математика и информатика. Бъдете силни и упорити, следвайте пътя, който сте избрали”, обърна се към абсолвентите деканът доц. д-р Вежди Хасанов.

  „Използвайте наученото тук, не спирайте да учите и правете всичко с добри намерения. Желая ви здраве и успехи!”, поздрави ги доц. Люцканова, която връчи дипломите на отличниците на випуска.

  Благодарността на випуска изрази Сунай Алиев, магистърска програма „Софтуерно инженерство”: „Първо искам да благодаря, че имам високата чест да говоря пред всички вас от името на випуск 2017 година на Факултета по математика и информатика. Да бъдеш възпитаник точно на този факултет е привилегия за всеки, който не се плаши от трудностите и отговорностите. Който е готов да работи с постоянство, упоритост, лоялност и уважение с всички, да пренебрегва забавленията и да краде от времето си за удоволствия, за да се подготви за лекции и изпити.

  За мен днешният ден е особено вълнуващ, защото в последните няколко години тук придобих двете образователно-квалификационни степени бакалавър и магистър, а от началото на тази учебна година факултетът ми гласува доверие и вече съм преподавател. Това ми дава основание с увереност и огромна отговорност да кажа, че трудът на всички ни ще бъде оценен и възнаграден. Ако силно вярвате и влагате всичко от себе си в това, което правите, в идеята и целта, която искренно желаете да постигнете, то успехът не може да ви подмине.

  Уважаеми преподаватели, благодаря Ви, че през годините на нашето обучение Вие бяхте неотлъчно до нас и се превърнахте в наши духовни наставници и дори приятели. Които не само ни преподаваха тежката и сложна материя, но и ни подкрепяхте в трудните моменти и се радвахте на успехите ни.

  Скъпи родители, благодаря и на вас, че заедно преодолявахме препятствията и успяхме да стигнем до този щастлив момент.

  В навечерието на студентския празник искам да пожелая на всички здраве и успехи! За мен е чест, че съм част от академичната общност на Факултета по математика и информатика!

  Както казах днес, денят е наистина специален, защото православните християни почитат Свети Николай Чудотворец. Името Николай означава побеждаващ и аз пожелавам на всички да бъдем победители в малките и големи битки, които ще водим занапред.”

  Публикувано на 06/12/2017