Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • „Ден без асансьори“

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ се включва в инициативата „Ден без асансьори“ на сдружение „БГ Бъди активен“. Тя ще се проведе на 28 април 2021 г. за седма поредна година.

  Главната цел на „Ден без асансьори“ е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. През тази година посланието ще бъде особено важно, след повече от година ограничения заради пандемията, което доведе до покачване на нивата на обездвижване. Статистиката показва, че всеки четвърти възрастен и всеки пети юноша не получават достатъчно физическа активност. 

   Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. В събитието отново ще се включат хора, компании и институции от десетки държави oт цял свят като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите. 

   *Всички дейности, част от „Ден без асансьори“ са доброволни, а достъпът до асансьорите в корпусите на Шуменския университет ще бъде гарантиран за хора с увреждания, както и за тези, които не желаят да участват в кампанията.

  Публикувано на 27/04/2021