Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • Доц. Иванка Атанасова – почетен професор на Шуменския университет

    Дългогодишният преподавател – биолог, основателят на синдиката ВОН – КНСБ в Шуменския университет и първи негов председател доц. Иванка Атанасова е новият почетен професор на Университета. Проф. Маргарита Георгиева връчи отличието в последния ден от ректорския си мандат – на 30 октомври, в началото на заседанието на Общото събрание на висшето училище.

    Доц. Атанасова благодари на колегите си за признанието и изрази удовлетворението си от оценката за дългогодишния й труд.  „Аз съм от поколението, което постави основите на нашия Университет преди повече от 40 години и съм свидетел как тук израстваха специалисти, които станаха прекрасни преподаватели, как се зараждаха научни направления, как нашите публикация започнаха да се появяват в престижни издания у нас и по света”. Тя сподели вълнението си от „мисълта, че поколение след поколение млади хора са минавали през нашия Университет и днес във всяко кътче на България има наши възпитаници, които го носят в сърцето си”.

    Доц. Атанасова получи от Ректора специална диплома и плакет за почетното звание, както и поздравления и цветя от колегите и студентите си. 

    Публикувано на 31/10/2015