Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en
  • Евгени Янакиев е носител на голямата награда „Фикосота” за 2017 година

    Евгени Янакиев получи голямата награда „Фикосота” за 2017 година за постижения във визуалните изкуства (живопис). Призът е учреден миналата година от фирмата. Наградният фонд е 1000 лева, които се разпределят между номинираните студенти.

    Грамотите на отличените връчи Петър Минчев, представител на фирмата. Това се случи при откриването  на годишната изложба на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразителни изкуства” днес в галерия „Университетска” на Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. В нея участват 40 студенти с 80 творби. “Това е едно от най-важните събития на катедра “Визуални изкуства”. Тя се провежда традиционно в навечерието на 8 декември и в нея участват от студенти в I курс до магистри. Творбите им са плод и на учебния процес, и на свободни творчески изяви, и на пленерни участия.  Радвам се, че изявите на нашите студенти са сериозно обществено събитие и привлякоха вниманието и подкрепата на фирма като “Фикосота”, сподели при откриването проф. д-р Валери Чакалов, ръководител на катедра “Визуални изкуства. Теория и методика”.

    Награда на „Фикосота” за постижения във визуалните изкуства получиха и Живка Николова и Николай Ангелов-Гари. Поощренията са за Мария Ангелова, Лъчезар Радов, Роман Попов и Ангел Карагьозов. Диплом за номинация получиха Хюлия Юсеинова, Мехмед Реджеб, Светлин Трендафилов, Рени Иванова и Ивелина Василева.

    Публикувано на 07/12/2017