Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Фикрет Индже: Основният ресурс на успеха е човекът, а в основата е знанието

  На тържествена церемония днес председателят на Надзорния съвет на акционерното дружество „Алкомет” г-н Фикрет Индже бе удостоен със званието “Doctor honoris causa на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. На церемонията, която се се състоя в Аулата на висшето училище, присъстваха кметът на Шумен Любомир Христов, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, зам.-областният управител Селиме Кърджалиева, членовете на университетското настоятелство Магдалена Парлакчиева и Димчо Димов, представители на ръководството на „Алкомет” АД.

  Председателят на Общото събрание на Шуменския университет доц. д-р Юрий Проданов представи г-н Фикрет Индже, а ректорът проф. д.и.н. Георги Колев оповести решението на Академическия съвет и му връчи почетните знаци. Фикрет Индже получава най-високото академично отличие за дългогодишно ползотворно сътрудничество – пример за успешно взаимодействие между бизнеса и висшето образование, спомоществователската му дейност към академичната общност и по повод  35-годишнината на „Алкомет” АД.

  „Много съм развълнуван и разчувстван. Изключително съм щастлив и смятам, че съм голям късметлия като съм дошъл в Шумен. Благодаря на нашия университет за високата чест.

  Бизнесът и образованието като понятия не могат едно без друго, защото бизнесът има нужда от добре работещи и компетентни кадри. Основният ресурс на успеха е човекът, а в основата е знанието. България ще израсне, ако се развива качествено образованието й и аз ще се стремя винаги да помагам това да се случи”. Това заяви в академичното си слово „Бизнес и образование” г-н Фикрет Индже.

  На церемонията стана ясно още, че г-н Индже ще увеличи броя на стипендиите, които дава всяка година на студенти от Шуменския университет, от 11 на 14.

  Фикрет Индже e председател на Надзорния съвет на акционерното дружество „Алкомет“, член на настоятелството на Шуменския университет, председател на управителния съвет на Българо-турската търговско-индустриална камара, почетен гражданин на Шумен.

  Публикувано на 14/12/2016