Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • Изложба на студенти от Университет „Намик Кемал“ в Текирдаг

    Изложба „Образование и изкуство“ бе открита днес в галерия „Университетска“ на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Тя е с произведения на студенти от Университета „Намик Кемал“ в турския град Текирдаг. Провежда се в рамките на научната конференци „Иновации в образованието“, организирана от Педагогическия факултет за осми път. На откриването бяха ректорът на Шуменския университет проф. д.и.н. Георги Колев и деканското ръководство на Педагогическия факултет.

    Творбите са създадени специално за изложбата в Шумен, обясни проф. д-р Мелиха Тюзун, ръководител на Департамента по изкуства в Университета „Намик Кемал“ в Текирдаг. Четирима от студентите, чиито платна участват в изложбата, лично присъстваха на откриването. Да им пожелаят успех дойдоха и доц. д-р по философия Юлия Слипич и Павло Стипич, директори на Художествената школа-лицей в град Херсон, Украйна.

    Конференцията „Иновации в образованието“ продължи със заседания по секции. Една от тях – Педагогика и управление на образованието, е посветена на 60-годишнината от рождението на проф. д-р Иван Иванов.

    Публикувано на 28/10/2017