Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Известна руска телевизионна водеща ще гостува в Шуменския университет

  Известната руска телевизионна водеща Ирина Николаевна Гончарова-Вакуловская ще гостува в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ от 25 септември до 27 септември 2018 г. Ирина Николаевна Гончарова-Вакуловская завежда дистанционната лаборатория на ДПО РУДН, практикуващ психолог е в Русия и в чужбина, член на Общоруската психотерапевтична лига, преподавател по психология и имидж. Тя провежда много бизнес тренинги и консултации за създаване на индивидуален и корпоративен имидж, автор и водещ е на психологическото ток-шоу „Теория на нежността“. Гостуването й в Университета се осъществява съгласно договора за сътрудничество между Руския университет на дружбата на народите (РУДН) и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

  На 26 септември от 10 ч. в зала 211 на Корпус 2 И. Н. Гончарова-Вакуловская ще изнесе лекции, в които ще се разглеждат следните въпроси:

  • Тенденции за развитие на съвременната журналистика в международното медийно пространство
  • Проблеми на развитието на съвременната журналистика на руски език извън Русия
  • Стилистика и литературно редактиране на текстове на руски език

  Гост-лекторът ще постави основен акцент върху взаимодействието на руските и чуждите средства за масова информация, технологиите и начините за открито представяне на история от журналистите, актуалните направления в научните изследвания, аспектите на развитието на руския език, системата на образованието в съвременна Русия. В рамките на Лабораторията тя ще предаде своите знания на студентите, ще им помогне да се адаптират в съвременното ТВ производство и на практика да се докоснат до професията на журналиста, РR специалиста и психолога. Студентите и преподавателите на Шуменския университет ще имат уникалния шанс да присъстват на нейните лекции и мастър клас по журналистика и масови комуникации.

  Публикувано на 20/09/2018