Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Конференция „Устойчиво развитие на Дунавския регион”

  Трима президенти – на България, Австрия и Румъния, ще участват днес в конференцията „Устойчиво развитие на Дунавския регион”, която ще се проведе в комплекс „Канев център” на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” проф. д.и.н. Георги Колев е поканен и ще се включи във форума.

  Организацията на събитието е в партньорство с Администрацията на Президента на Република България и Община Русе. Официалното откриване е в 13,30 часа.

  Ще бъдат проведени три паралелни кръгли маси с участието на чуждестранни партньори и представители на бизнеса и организации от публичния и неправителствения сектор. Дискусиите са по темите „Устойчиво развитие на транспорта и инфраструктурата в Дунавския регион”, „Устойчиво опазване на природното и културното наследство в Дунавския регион” и „Устойчив растеж на иновациите и икономиката на знанието в Дунавския регион в условията на индустрия 4.0”.

  В първата част на конференцията евродепутати, ректори на висши училища, преподаватели, студенти ще коментират темата: „Добавената стойност на висшето образование за устойчивото развитие на Дунавския регион”. Във втората част по темата „Устойчиво развитие на Дунавския регион и свързаност между регионите” ще се включат президентите на България Румен Радев, на Австрия – Александер Ван дер Белен, и на Румъния – Клаус Йоханес.

  Публикувано на 04/05/2018