Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Конкурс за рисунка на тема „Светлинно замърсяване“

  Във връзка с Деня на светлината – 16 май, Астрономическата обсерватория в Шумен организира конкурс за детска рисунка. Това бе поредната инициатива от годишния й календар за 2019 г., посветена на 100-годишнината от създаването на Международния астрономически съюз.

  В конкурса се включиха 26 деца от детски градини и 20 ученици. Най-многобройни бяха представителите на детска градина „Щурче” и СУ „Сава Доброплодни”. Всички рисунки бяха изложени във фоайето на втория етаж на централната сграда на Шуменския университет в периода от 11 до 18 май по време на Епископ-Константиновите дни на университета.

  Инициативата завърши с церемония по награждаването, която беше включена в програмата на Седмата Национална студентска научна конференция с участие на ученици „От Атома до Космоса” на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. На церемонията всички участници в конкурса за рисунка, както и участниците в конференцията, бяха запознати с вредата от светлинното замърсяване за живота на Земята.

  Със специална награда бе отличена рисунката на Ивалина Колева от СУ „Сава Доброплодни”. която ще краси корицата на сборника с доклади от Националната студентска конференция с участие на ученици „От Атома до Космоса”.

  Всички рисунки от конкурса ще бъдат изложени до края на месец юни във фоайето на Астрономическата обсерватория.

  Публикувано на 27/05/2019