Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Курс по китайски език и култура

  Със съдействието на Институт “Конфуций”-Велико Търново за поредна учебна година в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” се организира курс по китайски език и култура. През академичната 2020/2021 година той ще се състои онлайн. Причината са ограниченията заради разпространението на COVID-19.
  Началото на курса е 12 октомври 2020 г. Обучението ще се осъществява чрез платформата Google Meet до юни 2021 г. Лектор е Сияна Симеонова. Всички желаещи могат да се запишат в Центъра за международно сътрудничество в Корпус 1, телефон 0892 04 13 87. Заниманията ще са в делничните дни в групи за деца, начинаещи и напреднали. В събота ще се провежда и група по китайска култура.

  Сияна Симеонова е завършила магистратура «Транслатология с китайски и английски език», една година се е обучавала в университет «Фудан» в Шанхай. Специалист е по преподаване на китайски език, преводи, медийни проучвания, литературна критика, междукултурна комуникиция. Владее отлично китайски и английски език, хинди – на средно ниво, индонезийски – начално ниво. Създател е на креативна платформа за онлайн преподаване на китайски език «НаучиКитайски». Работила е в Институт «Конфуций» в София като учител по китайски език на деца

   

  Публикувано на 17/09/2020