Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“

  На 19 април 2019 г. от 16:00 ч. в Археологически музей Велики Преслав ще се състои церемонията по награждаването на победителите в конкурсната програма на Международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“. Конкурсът се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

  Тази година в конкурсната програма на форума се включиха деца и ученици от 6 до 19 години с литературно творчество и художествени творби. Те бяха оценявани от комисия в състав: проф. д.ик.н. Евгений Сачев, проф. д-р Веселин Панайотов, проф. Валери Чакалов, Валентин Кулев, Женя Железова, Румяна Митева и Пламен Славов.

  Наградите в определените три възрастови групи са: грамота и медал или статуетка, парична награда и специални награди на името на доц. д-р Вероника Вълканова, предучилищен педагог, психолог и университетски преподавател. Наградените творби ще участват в открита изложба. Ще бъде издаден диск и алманах с творбите, които ще бъдат предоставени на българските училища у нас и в чужбина.

  Основната цел на форума е популяризиране и утвърждаване културно-историческото наследство на България и приносът ни за развитието на европейската и световна култура.

  Публикувано на 16/04/2019