Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”, Студентският съвет и община Шумен канят всички студенти – литературни творци да се включат в четиридесет и първото издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев” – Шумен 2018. Куратор на проявата е доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“.

  Това е първият студентски литературен конкурс в България. Той се провежда през месец май – по време на Епископ-Константиновите дни в Шуменския университет и в навечерието на неговия патронен празник – 21 май.

  Тази година конкурсът ще бъде на 18, 19 и 20 май. Регистрацията за участие е до 12 май на сайта на конкурса http://litkonkurs.shu.bg/. Там е обявена и съпътстващата програма.

  Димитър Новков, Захари Карабашлиев и Пламен Дойнов са членовете на журито тази година.

  В конкурса могат да участват студенти от български висши училища. По традиция участниците ще четат лично свои текстове пред публиката и журито в първия ден на конкурса. Направленията са три – поезия, белетристика, критика (публицистика и журналистика).

  На 18 май от 17 часа Анна Лазарова ще представи стихосбирката „Нито един гълъб до утре“ на Елена Ташева, която стана носител на голямата награда миналата година – издаване на книга от университетското издателство „Епископ Константин Преславски” с финансовата подкрепа на община Шумен.

  Публикувано на 28/04/2018