Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Над 60 участници в 12-та Студентска научна конференция „Екология и околна среда“

  На 19 април 2024 г., петък, ще бъде открито 12-то издание на студентската научна конференция „Екология и околна среда”. Целта на конференцията е младите изследователи да представят своите научни разработки в областта на екологията и природните науки. Тя е платформа и за представяне на интердисциплинарни изследвания, в която тази година ще участват 63 студенти, ученици и преподаватели.

  Откриването е в 13.00 часа в Аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Организатори са Шуменският университет, Факултетът по природни науки и Катедра „Биология”.

  Във форума ще участват студенти от Шуменския университет, Лесотехническия университет, Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски“, Факултета по фармация на Медицински университет – гр. Варна, Пловдивския университет, Университет Коменски в Братислава, Държавен педагогически университет на Дагестан, ученици от СУ „Сава Доброплодни“ и ПМГ „Нанчо Попович“ – гр. Шумен, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ – гр. Варна, Търговска гимназия, – гр. Бургас, Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. Попово.

  В програмата е включена академична лекция на тема „Оценка на бионатрупването на микропластмаса в морските мониторингови видове от българската черноморска акватория ”, която ще бъде изнесена от доц. д-р Севгинар Ибрямова. След нея участниците ще представят презентациите си в секциите „Биоразнообразие” и „Здравословен начин на живот“, Технологии“ и постерите си в секциите „Екология, Здравословен начин на живот“ и „Зоология, Микробиология“.

  Публикувано на 18/04/2024