Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Откриха конференцията „Световното наследство на ЮНЕСКО. Обекти в Североизточна България“

  Пътуващата конференция „Световното наследство на ЮНЕСКО. Обекти в Североизточна България“ бе открита днес в Шумен. Организатори са Регионалният исторически музей в Шумен, Регионалният исторически музей в Русе и Историческият музей в Исперих. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на ЮНЕСКО по междуправителствен договор за международна помощ № 2763 „Средновековни обекти на ЮНЕСКО в Североизточна България“.

  На тържественото откриване присъстваха заместник-областният управител на Шумен доц. д-р Живко Жечев, заместник-ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ доц. д-р Константин Константинов, деканът на Факултета по „Артилерия, противовъздушна отбрана и КИС“ към НВУ „Васил Левски“ полк. проф. д-р инж. Сашо Евлогиев, председателят на Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и вероизповедания към Общинския съвет в Шумен Венцислав Венков.

  „Убеден съм, че докладите няма да останат само на хартия, а ще се развият и ще създадат общ туристически маршрут. Организаторите и участниците могат да разчитат на научния и кадрови потенциал на Шуменския университет, за да реализират този проект“, каза в приветствието си доц. д-р Константин Константинов.

  В програмата на конференцията е включен и докладът на доц. д-р Милен Пейнерлиев от Факултета по природни науки в Шуменския университет „Българските обекти под закрила на ЮНЕСКО през погледа на културната география“.

  Публикувано на 24/03/2017