Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Отлично представяне на преподавателите по спорт

  Форум на преподавателите по спорт във висшите училища се проведе в с. Лозенец за четвърта поредна година. В него участваха преподаватели от катедра „Теория и методика на физическо възпитание и спорт” в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

  Постигнат бе отличен резултат в колективните спортове – първо място в турнира по плажен волейбол, извоювано от гл. ас. д-р Чавдар Стойчев, ст. преподавател д-р Крум Минев и преподавател Мартин Базелков. В този турнир вторият отбор се класира на пето място. Поредно първо място донесоха и доц. д-р Теодора Симеонова и преподавателите Мартин Базелков, Северин Акерски и Янко Янков в състезанието по баскетбол 3х3. Последните двама завоюваха и златни медали в надпреварата по стрелба от далечно разстояние и стрелба от наказателната линия.

  Първо място в плажния тенис донесе поредните златни медали за двойката Чавдар Стойчев и Мартин Базелков, а в турнира по тенис Теодора Симеонова и Чавдар Стойчев отстъпиха само на домакините от Софийски университет и получиха бронзови медали.

  В атрактивния турнир по белот проф. д-р Стефан Базелков и доц. д-р Теодора Симеонова спечелиха трето място.

  Ръководителят на катедрата проф.дпн Надежда Йораднова получи купата за първото място в комплексното класиране, благодари на своите колеги за достойното представяне и пожела успехите да продължат и през новата учебна и спортно- състезателна година.

  Публикувано на 11/09/2018