Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Отново международни спортни успехи

  От 8 до 11 май в Истанбул се проведе 35-тото  издание на спортния фестивал, организиран от Боазичи университет. В юбилейния форум се включиха представители на 39 висши училища от 17 държави.

  Традиционно в състезанието участват  утвърдени отбори. След специална покана от страна на организаторите, Шуменският университет изпрати свои състезатели в спортовете тенис на маса и волейбол на открито.

  След двудневен турнир шуменските тенисисти (бакалаври в специалността Педагогика на обучението по физическо възпитание) се наредиха сред победителите – при жените златен медал завоюва Пенка Стоянова, а при мъжете Денислав Денев спечели сребърен, а Стоян Николов – бронзов. Ася Кръстева остана на крачка от медалите като зае пето място.

  Волейбол на открито е атрактивна форма на традиционния волейбол – играе се от 4 състезатели на тревно игрище. Магистрите от специалност Физическо възпитание и спорт Дияна Филипова, Виктория Викторова, Евелина Калайджиева и отново Ася Кръстева доказаха своята класа и в този алтернативен вид волейбол и донесоха още един комплект златни медали. За най-полезен състезател на турнира бе определена Евелина Калайджиева.

  Участието на шуменските студенти в този престижен международен спортен празник се осъществи с помощта на Студентския съвет на Университета. Водачи  на отборите бяха ст. пр.  д-р Теодора Симеонова и преподавателят Мартин Базелков от Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и спорт на Педагогическия факултет. Те се надяват тези успехи да се повторят и на националната универсиада на Асоциацията за университетски спорт „Академик“, която предстои в края на месец май в Пловдив.

  Публикувано на 13/05/2015