Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Поетичен маратон и Ден на отворените врати в Катедрата по руски език

  Поетичен маратон под надслов „В лабиринтите на любовта” ще се състои на 24 март. Организатори са преподавателите от Катедрата по руски език. Събитието е част от юбилейните прояви, посветени на 45-тата годишнина на русистиката в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и се осъществява в рамките на международен проект към фонд „Русский мир“.

  Участниците в маратона са над 50 – студенти от специалностите Руска филология с бизнес комуникация, Приложна лингвистика, Английска филология, докторанти, университетски преподаватели, членове на младежката организация „Наследство“, ученици от шуменските училища СУ „Сава Доброплодни“ и СУ „Васил Левски“, от СУ “Св.Св. Кирил и Методий” в гр.Смядово и от СУ „Г.С.Раковски“ в гр. Котел. Организаторите са предвидили награди за най-изявените четци.

  Поетичният маратон ще се проведе в Актовата зала на Педагогическия факултет от 10 часа.

  В същия ден, от 12 часа, Катедрата по руски език обявява Ден на отворените врати. Той ще се проведе в Центъра по русистика в Корпус 2. Ще бъдат представени възможностите за изучаване на руски език в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и новата специалност – Руска филология и социална работа. Преподаватели от катедрата ще разяснят възможностите за кандидатстване в университета, както и предлаганите стажове, практики, стипендии и награди. Гостите ще се запознаят с дейността на Катедрата по руски език, Центъра по русистика и новооткрития  Център по тестиране.

  Публикувано на 21/03/2018