Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • Посланикът на Израел гостува в Шуменския университет

    Нейно превъзходителство посланикът на Израел Ирит Лилиан гостува днес в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Тя бе посрещната от ректора проф. д.и.н. Георги Колев и заместник-ректорите проф. д-р Наталия Витанова и доц. д-р Константин Константинов. В разговора участваха проф. д-р Красимир Методиев, почетен консул на Израел в България, и Максим Бехар – почетен гражданин на Шумен.

    На срещата бяха обсъдени спецификата на образователните системи и особеностите на висшето образование в България и Израел и сътрудничеството между двете страни в сферата на образованието.  Коментирани бяха възможностите на програмата за международно сътрудничество „Еразъм +”, обмена на преподаватели и студенти  и реализирането на общи проекти. Нейно превъзходителство дари научна и художествена литература за университетската библиотека.

    Посланик Лилиан се срещна с кмета на града Любомир Христов и областния управител Донка Иванова. В 17,30 часа в Регионалния исторически музей тя ще открие фотоизложба „Ерусалим-София”, посветена на 25 години от възстановяване на дипломатическите отношения между Израел и България.

    Публикувано на 04/11/2016