Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Престижно класиране на преподавателите по спорта

  Катедра „Теория и методика на физическото възпитание и спорт“ към Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ участва в провеждането на втората годишната зимна спортна среща на преподавателите по спорт на висшите училища в България, която се състоя от 30 януари до 2 февруари в учебен център Мальовица.

  Спортната програмата на форума включва състезания по ски – гигантски слалом, паралелен слалом и турнир по белот. Отличното представяне на преподавателите от Шуменския университет завърши с второ място в комплексното класиране, на крачка от домакините от Софийски университет. При жените проф. дпн Надежда Йорданова завърши с първо място на слалом и второ на паралелен слалом, преподавател Мартин Базелков завоюва първо място на паралелния слалом. В най-оспорваното състезание по белот двете шуменски двойки доц. д-р Теодора Симеонова/ проф. д-р Стефан Базелков и проф. дпн Надежда Йорданова/ пр. Мартин Базелков, заеха второ и трето място.

  Освен спортната надпревара се проведе и кръгла маса, третираща проблеми и перспективи на физическото възпитание и спорт във ВУЗ. Бяха споделени добри практики за популяризиране и развитие на студентския спорт.

  Публикувано на 05/02/2018