Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Президентът на Република България Румен Радев ще присъства на откриването на академичната година в Шуменския университет

  Президентът на Република България Румен Радев ще присъства на откриването на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Тържеството и церемонията по приемане на първокурсниците в академическата общност ще се състои на 10 септември 2018 г., от 10:30 часа пред Ректората.

  Ще бъдат поднесени цветя на признателност пред Паметника-свитък на Епископ Константин Преславски и ще бъдат издигнати знамената на България, Европейския съюз и Шуменския университет.

  Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи празничен водосвет. Студентите, преподавателите и служителите ще бъдат приветствани от президента г-н Радев и от ректора проф. д.и.н. Георги Колев. Първокурсниците ще положат клетва, преди да пристъпят прага на Университета.

  Програмата на президента в Университета включва среща с ректорското ръководство и посещение на три учебни зали – специализирана лаборатория „Интерактивна система за сигурност“, специализиран кабинет „Ситуационен център за управление на кризи“ и кабинет „Програмиране и управление на промишлени микроконтролери“.

  Публикувано на 03/09/2018