Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Работна среща по проект „Equal sport for all“

  Поредна среща от международния проект „Equal sport for all“ се проведе в гр. Мурсия, Испания, в UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia. Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ бе представен от доц. д-р Пенка Кожухарова, доц. д-р Теодора Симеонова, гл.ас. д-р Теодора Игнатова и преподавател Мартин Базелков от Педагогическия факултет.

  По време на двудневната работна среща бе обсъден напредъкът на проекта по работни пакети и предстоящите задачи за успешното му завършване. Изследователският колектив от Шуменския университет отчете работния си пакет – „Разработване на насоки за масов спорт“, докладва за реализирането на адаптираните методики за спортовете баскетбол и волейбол. В момента работата продължава по спортовете лека атлетика и танци, като в последната група са включени и лица със специални потребности.

  През месец февруари се поставя началото на интервенцията и в спортовете плуване и футбол. Предстои разработването и прилагането на цикъл лекции за учители, съдии, треньори и спортни мениджъри по проблемите на спорта за хора с увреждания и затлъстяване. Получените данни от анкетните проучвания и тестовете по отделните спортове ще бъдат оповестени на семинари и конференции и популяризирани в медиите.

  Публикувано на 07/02/2019