Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • Ректорът на Шуменския университет участва в церемонията по откриване на учебната година в Тракийския университет в Одрин

    Ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” проф. д.и.н. Георги Колев участва в тържествената церемония по случай откриването на учебната година в Тракийския университет в Одрин. Официални гости на церемонията на 24 октомври бяха председателят на конституционната комисия при Великото национално събрание на Република Турция проф. д-р Мустафа Шентоп, Гюнай Йоздемир – областен управител на Одрин, Рафет Сезен – народен представител от Партията на справедливостта и развитието от Одрински избирателен район, Окан Гайтанджъоглу – народен представител от Републиканската народна партия от Одрински избирателен район, Реджеп Гюркан – кмет на община Одрин, проф. д-р Мустафа Айкач – ректор на университета в Къркларели, проф. д-р Стоян Денчев – ректор на УНИБИТ, и генералният консулт на Република България в Одрин Васил Вълчев.

    Проф. Георги Колев връчи поздравителен адрес на ректора на Тракийския университет проф. д-р Ерхан Табакоглу. „От името на ректорското ръководство и академическата общност на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” и лично от мое име сърдечно Ви поздравявам с началото на новата учебна академична година. За нас е чест да присъстваме на тази тържествена церемония, тъй като Тракийският университет е едно от най-авторитетните висши учебни заведения в Република Турция. През всичките години Вие сте били наш надежден и стойностен научен партньор. Уверени сме, че доброто сътрудничество между два университета от две приятелски държави ще бъде гарант за добросъседските ни отношения. Използвам случая най-сърдечно да Ви поздравя, проф. Табакоглу, с избирането Ви за ректор и изразявам надежда за бъдеща ползотворна съвместна работа. Пожелавам на Вас и Вашите колеги здраве, благоденствие, творчески и научни успехи!”, се казва в поздравителния адрес.

    Публикувано на 25/10/2016