Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en
  • Ректорът на Югозападния държавен университет в Курск гостува в Шуменския университет

    Ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” проф. д.и.н. Георги Колев се срещна днес с ректора на Югозападния държавен университет в руския град Курск проф. д.т.н. Сергей Емельянов и заместник-ректора по научната работа проф. д.т.н. Леонид Червяков. Те обсъдиха възможностите за сътрудничество и разговаряха за особеностите на образователните системи в двете страни.

    „Нашият университет е един от осемте в Русия, чийто дипломи се признават в цял свят. При нас се обучават 13 500 студенти. Сред тях има представители на 49 страни. По предложение на самите студенти направихме алея на дружбата и там са издигнати знамена на всяка от тях. При откриването на учебната година през октомври ще прибавим и българския флаг, тъй като българка ще се обучава в докторантура по социология”, разказа проф. д.т.н. Сергей Емельянов.

    Проф. д.и.н. Георги Колев и проф. д.т.н. Сергей Емельянов положиха подписите си под договор за академично и научно-изследователско сътрудничество, обмен на преподаватели и студенти и реализация на съвместни проекти.

    Публикувано на 28/09/2016