Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Руски писатели са на посещение в Шуменския университет

  13 писатели от Русия гостуват днес в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Те са членове на Московската организация на Съюза на писателите в Русия и участват в Третата писателска асамблея „Слово и дело”, която се провежда в СОК „Камчия”.

  Гостите посетиха археологическия резерват в Плиска и разгледаха изложбата на старопечатни и редки книги „По пътя на книгите” в Университетска библиотека.

  От 14 часа в аудитория 309 на Корпус 1 на Шуменския университет се състоя среща със студенти, преподаватели и граждани, по време на която гостите представиха свои творби.

  Ръководителят на групата Ольга Бояринова връчи нагръден знак и диплом за принос в развитието на отношенията между България и Русия на ректора на Шуменския университет проф. д.и.н. Георги Колев, зам.-ректора доц. д-р Стефка Калева и декана на ФХН проф. д-р Веселин Панайотов.

  Диплом за успешно сътрудничество и нагръден знак бяха връчени от Владимир Стоянов от СОК “Камчия” за ректора на Шуменския университет проф. д.и.н. Георги Колев, зам.-ректорите доц. д-р Стефка Калева и доц. д-р Константин Константинов, декана на ФХН проф. д-р Веселин Панайотов и зам.-декана доц. д-р Тодор Тодоров, ръководителя на катедра “Руски език” проф. д-р Елена Стоянова, проф. Ивайло Петров, проф. Валентина Аврамова, проф. Стоян Витлянов, проф.

  Публикувано на 11/05/2017