Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Състезателите на Шуменския университет с отлично представяне на Универсиада – Камчия 2014

  За трета поредна година Асоциацията за университетски спорт “Академик“ е организатор на спортното мероприятие – Летни университетски игри Камчия 2014. Тази година в състезанията по седем вида дисциплини: плажен волейбол, плажен футбол, баскетбол 3×3, плажен тенис, плуване 50 м. басейн, тенис на маса и плажна щафета участваха 400 студенти от 15 висши училища.

  Състезателите от Шуменския университет постигнаха отлично представяне. За втора поредна година шампион при жените на плажен волейбол е отборът на Университета след оспорвана конкуренция със 17 отбора. Миналогодишната победителка Виктория Викторова този път се състезава в екип с Десислава Матеева. И двете момичета се обучават в магистърски програми на Педагогически факултет.

  Достойно представяне показа и отборът на мъжете в най-новата академическа дисциплина – баскетбол 3х3. Студентите Петьо Спасов, Станислав Димитров, Делян Делчев и Пламен Алексиев заеха престижното 6 място в Универсиадата.

  Елиз Караманлиева и Александра Цонева завоюваха второ отборно място в надпреварата по тенис на маса-жени, а призовите места в този спорт са пето място на двойки – Надежда Кирилова и Симона Павлова, пето място на смесени двойки с участието на Александра Цонева и шесто място на същата състезателка в индивидуалната надпревара.

  Специални благодарности заслужи Симона Павлова, която без подготовка се включи в състезанията по плуване на 50 и 100 метра свободен стил. Тя показа уменията си от обучението си по Плуване в специалността Педагогика на обучението по физическо възпитание.

  Участието на състезателите беше подкрепено финансово от Студенсткия съвет на Шуменския университет, а водачи на отборите бяха преподавателите Теодора Симеонова и Мартин Базелков от Катедрата по теория и методика на физическото възпитание и спорт на Педагогическия факултет.

  Публикувано на 29/08/2014