Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Шумен отличи най-добрите спортисти на 2022 година

  Снимка: Община Шумен

   

  На официална церемония в зала „Арена Шумен“ на 20 декември 2022 г. община Шумен отличи най-добрите спортисти на годината. Виктор Колев спечели наградата за спортист №1 на Шумен за 2022 година. Състезателят на клуба по карате „Киокушин-Шумен“ получи отличието от кмета Любомир Христов. Той получи приза за втора поредна година. Виктор Колев е сребърен медалист от Световното първенство за юноши старша възраст в категория +75 кг. Носител е на европейската титла на шампионата на Стария континент, който се проведе в Лисабон. Сред успехите му през 2022 г. се нареждат и две първи места от Балканското първенство в София и Европейската купа в Барселона.

  Наградата за треньор на годината е за Даниел Димитров от СК „Киокушин“, а отбор на годината отново стана мъжкият хандбален тим „Шумен-61“.

  В класацията сред десетте спортисти, завоювали призови класирания през тази година, се наредиха: Мариян Петков (кикбокс), Калоян Марчев (карате), Кристиян Иванов (карате), Трифон Илиев (лека атлетика), Иван Иванов (карате), Летисия Димитрова (конен спорт), Виктор Иванов (ММА), Виктор Лечев (фехтовка) и Васил Чепишев (фехтовка).

  За принос в развитието на спорта за хора в неравностойно положение бе отличено сдружението „Сияйна зора“. За ветеран спортист приза спечели лекоатлетката Каролина Николова. По традиция бяха наградени и талантливи млади състезатели на възраст до 14 години.

  Клубът по лека атлетика „Шумен“ и състезателите Трифон Илиев и Денислава Борисова получиха специалната награда на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Тя им бе връчена от заместник-ректора проф. д-р Чавдар Сотиров.

  Трифон Иванов е национален шампион на 800 метра и на 1500 метра в зала, бронзов медалист от Националния шампионат на 800 метра на открито и сребърен медалист от Националния шампионат на 1500 метра на открито. Денислава Борисова е национален шампион на 3000 метра стипълчейз и бронзов медалист от Националния шампионат на 1500 метра в зала.

  Публикувано на 21/12/2022