Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Шуменският университет – десети на Европейското университетско първенство по баскетбол 3Х3

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ завоюва десетото място при участието си в Европейското университетско първенство по баскетбол 3Х3. Първенството се проведе в град Порто, Португалия, от 31 юли до 3 август 2019 г. В надпреварата участваха 25 мъжки и 16 женски университетски отбора. Нашият отбор бе в състав: Андрей Иванов, Димитър Янчев, Николай Златков и Теодор Димитров – студенти в специалност ПОФВ и магистърска програма ФВС в училище.

  Жребият отреди Шуменският университет да е в група с отборите на университета на Приморска-Словения; университет на Генуа-Италия; университет в Мино-Португалия; Технически университет-Атина-Гърция; Политехнически университет-Каталуня-Испания. Постигнати бяха победи над отборите от Италия, Португалия и Гърция и загуби от Словения и Испания.

  Заради контузия на Андрей Иванов още в първия ден на първенството, отборът разчита на трима състезатели.

  На осминафиналите Шуменският университет загуби от университет-Загреб, Хърватска, с 12:21.

  В мачовете за разпределение на местата от 9-16 нашият отбор завърши на 10 място, след като постигна победи над университет от Талин, Естония, и университет от Вуковар, Хърватска, и загуба от университет от Виена, Австрия. 

  Публикувано на 13/08/2019