Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Шуменският университет се включва в международния младежки форум „Диалог на народите”

  Преподаватели и студенти от  Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” ще участват в Международния младежки форум „Диалог на народите”. Третото му издание ще протече в два дни – на 27 и 28 септември. Организират го Министерството на образованието и науката на Русия и Югозападният държавен университет в град Курск. Целта на форума е да стимулира интереса на българските младежи към изучаването на руския език и за създаване на руско-български екипи за реализиране на съвместни проекти.

  В рамките на форума на 27 септември от 14,30 часа в Посолството на Руската федерация в София ще се осъществи видеоконферентна връзка с екипажа на Международната космическа станция. На сеанса ще присъства зам.-ректорът доц. д-р Стефка Калева.

  На 28 септември в Техническия университет във Варна ще се състои среща с летец-космонавта Михаил Корниенко, рекордьор по дълго пребиваване в Космоса.

  Форумът продължава с научно-образователен семинар по лингводидактически технологии за преподаване на руски език, чийто модератор ще бъде проф. Н.А. Боженкова от Държавния институт по руски език „А.С.Пушкин”. Участници в семинара от Университета са проф. д-р Елена Стоянова, ръководител на Катедрата по руски език, ст. преподавател Христина Христова, ас. Диана Николова и студентите Мария Димитрова (маг. програма „Езиково обслужване на туризма и бизнеса”), Деница Петрова (IV АЕРЕ), Слава Даскалова (III АЕРЕ), Диляна Стефанова (I РФБК).

  Публикувано на 26/09/2017