Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Сребърни медали за Шуменския университет от Националния шампионат 3Х3 баскетбол

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ защити реномето си на лидер в спорта като завоюва второ място при мъжете и четвърто място при жените на Националния шампионат 3Х3 баскетбол. Асоциацията за университетски спорт „Академик“ организира турнира за шести път, а домакинството този път бе на Шуменския университет.

  Три дни в спортна зала “Младост“ в Шумен продължи баскетболният празник, посветен на най-атрактивния вариант на играта. Шампион стана отборът от Велико Търново. В състава на студентите, отстъпили достойно на победителя, бяха докторант Янко Янков, Андрей Иванов, Делян Делчев и Станислав Димитров от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ в Педагогическия факултет. Момичетата бяха в състав: Николета Димитрова, Мирела Тодорова, Ася Кръстева и Айлин Ахмедова от същата специалност. Янко Янков и Андрей Иванов завоюваха втори места, съответно в конкурсите по стрелба и за забивки.

  Водачът на отборите – мъже и жени, е доц. Теодора Симеонова от катедра „Теория и методика на физическото възпитание и спорт“. Тя се надява студентите да защитят по същия достоен начин честта на университета на предстоящия международен форум в град Сплит, за който се класираха.

  Шуменският университет получи почетен плакет от Асоциацията за университетски спорт за своя принос и подкрепа в развитието на студентския спорт.

   

  Публикувано на 19/03/2017