Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Студенти и преподаватели от Румъния, Турция и България участват във видео арт фестивал

  Четвъртото издание на Студентски Видео Арт Фестивал Шумен 2017 ще бъде открито днес в 13 часа в Корпус 2 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Той се организира от катедра “Визуални изкуства, теория и методика” на Педагогическия факултет, с подкретата на деканското и ректорското ръководства. Куратор на четвъртото издание е проф. Валери Чакалов.

  Тази година във фестивала участват студенти и преподаватели от Националния университет за изкуства в Букурещ, от Университета за изящни изкуства „Мимар Синан” в Истанбул, Коджаели университет в Измит, Великотърновски университет „Свети Свети Кирил и Методий“, Шуменския университет и други висши училища.

  Откриването днес е със специалната селекция от Филмов фестивал „Карантината“ Варна, подготвена от един от организаторите на фестивала Цветан Кръстев. В програмата ще бъдат представени селектирани продукции на университетите, ще се проведе творческа работилница със студентите на тема „repeat all”, подпомагани от ментори Виктор Петков, Георги Кръстев, Валя Андонова и други.

  Наградите за конкурсната част на фестивала са осигурени от меценати от Холандия и Швейцария.

  Публикувано на 24/10/2017