Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Студенти и преподаватели се включиха в националната кампания „Лесовъд за един ден“

  Студенти и преподаватели от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ участваха днес в националната кампания „Лесовъд за един ден“. В инициативата на Североизточното държавно предприятие се включиха студенти от специалностите „Екология и опазване на околната среда“ и „Биология и химия“ от Факултета по природни науки, зам.-деканът проф. д-р Цветеслава Иванова, доц. д-р Жени Стоянова, доц. д-р Ваня Колева и гл. ас. д-р Мария Касчиева.

  Националната кампания в Шумен бе открита от директора на СИДП инж. Веселин Нинов. Гости бяха кметът Любомир Христов и екипът му, областният управител Валентин Александров и екипът му, директорът на Районното управление „Полиция“ Илиян Николов.

  От името на преподавателите във Факултета по природни науки и на декана доц. д-р Петинка Галчева поздравителен адрес поднесе проф. Иванова. „Включването в тази инициатива е доказателство за професионализма и отговорността, които проявявате в името на българската гора – важна инвестиция за бъдещите поколения. Чувстваме се съпричастни и се надяваме на бъдещи съвместни дейности и проекти, които да позволят на нашите студенти на практика да приложат своите знания и умения в областта на екологията и опазването на околната среда“, се казва в поздравителния адрес.

  Представителите на Шуменския университет си тръгнаха от празника с три дръвчета – калина, корейски дъб и сребрист смърч. Фиданките ще бъдат засадени в двора на Корпус 1 на висшето училище.

  Публикувано на 01/04/2017