Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Студенти организират благотворителен базар „Коледа за баба, дядо и внуче”

  Благотворителен базар „Коледа за баба, дядо и внуче” организират  първокурсниците и третокурсниците от специалността „Социална педагогика” на Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Проектът е част от социалната работа на студентите.

  Планирано е да бъдат изработени коледни картички и сувенири с децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Детелина” в Шумен. С потребителите на Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски” в Шумен ще обсъдят и подберат рецепти за коледно-новогодишната трапеза. Ще бъде изготвен сборник „Бабини рецепти за празничната трапеза”. На 18 декември студентите ще съберат партньорите си в базата на Центъра за настаняване от семеен тип „Детелина” и ще приготвят ястия от сборника.

  Всички артикули, изработени от децата, сборниците с рецептите и приготвените специалитети ще бъдат предлагани на благотворителния базар. Той ще бъде открит в 10 часа на 19 декември в Педагогическия факултет. Заедно с участниците в проекта ще бъде организирана малка коледна програма. От 19 до 21 декември ще има базар и във фоайето на Ректората на университета.

  Всички събрани средства ще бъдат дарени на двете социални заведения.

  Публикувано на 29/11/2016