Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Студенти от Шуменския университет взеха участие в Международния студентски спортен фестивал – Moscow Games 2017

  Студенти от Шуменския университет взеха участие в престижния Международен студентски спортен фестивал – Moscow Games 2017, който се проведе от 18 до 22 септември в столицата на Русия Москва. Нашите участниците се състезаваха в спортовете плажен волейбол – жени и тенис на маса – мъже.

  В дисциплина тенис на маса най-добре се представи Денислав Денев, шампион от Лятната универсиада. Той реализира 5 победи в груповата фаза и се класира за осминафиналите. След оспорван двубой със състезател на домакините, той зае 9-о място от общо 45 участници в крайното класиране. Вторият ни участник Делян Делчев се класира на 16-то място.

  Проведеното състезание в плажния волейбол бе на много високо спортно ниво. Момичетата преодоляха групите, а в следващата фаза записаха победа и загуба и заеха 12-то място. В турнира участваха 28 отбора и с представянето си двойката Никол Николова и Мария Димитрова натрупа сериозен международен опит.

  Ръководител на делегацията беше проф. д.п.н- Надежда Йорданова от Педагогическия факултет. Треньорът доц. д-р Теодора Симеонова благодари на Студентски съвет за оказаната помощ.

  Публикувано на 25/09/2017