Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Студенти от специалност „Икономика“ спечелиха престижна награда от национален конкурс

  Най-големият младежки бизнес форум – „Изгряващи звезди” – се проведе на 6 юни в Интер Експо Център, София. По време на събитието, организирано от „Джуниър Ачийвмънт България”, над 350 ученици и студенти демонстрираха разнообразни и иновативни проекти и идеи пред широка и взискателна публика. Участниците се състезаваха за престижните призове „Най-добра учебна компания на България за 2014-та” и „Най-добра студентска компания на България за 2014-та”.

  Мащабният бизнес форум събра 32 ученически предприемачески компании от 13 града и 26 студентски компании от 10 български университета. Независимо жури, съставено от представители на бизнеса, неправителствени организации и държавните институции, с отношение по темата за предприемачеството сред младите хора, оценява тяхното представяне и излъчи най-добрите отбори, които ще представят България на европейския кръг на състезанието.

  С наградата за „Най-добра маркетингова стратегия“ беше отличен екипът на Шуменския университет – Невена и Николай Пощарови за проекта им „Изграждане на център за обучение на деца и домашни любимци „Приятели с лапи“. Невена е  магистър по икономика и управление на бизнеса, а Николай е четвъртокурсник в специалността Икономическа информатика на Факултета по математика и информатика.

  Това е първото участие на Шуменския университет в конкурса, който се провежда за шеста година под патронажа на президента на България. Катедрата по икономика и моделиране  има сертифицирани пет ръководители на студентски тренировъчни компании към „Джуниър Ачийвмънт  България“ – доц. д-р Труфка Димитрова, гл. ас. д-р Славена Стоянова, ас. Ралица Янева, ас. Деница Загорчева-Койчева и ас. Денислава Димитрова. Компании могат да регистрират студенти, с иновативни идеи, от всички специалности. Подготовката за участие в конкурса е тренинг за изготвяне и реализация на предприемачески план.

  Публикувано на 10/06/2014