Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en

  • Студенти помагат на деца в риск

    Студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” се обединяват в дните преди Рождество Христово и организират акции за подпомагане на деца в риск.

    Второкурсниците от специалност „Системи за сигурност” във Факултета по технически науки приканват всички да участват в инициативата им ,,Нека да дарим, за да имат една вълшебна Коледа”. Те са поставили кутии за дарения в книжарницата и кафенето на Корпус 1. Събраните средства ще бъдат използвани за купуване на подаръци на деца от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Слънчево детство” в Шумен. Нуждаещите се са на възраст от 15 до 25 години и всеки е посочил какъв подарък иска за Коледа. Списъкът е включен в кампанията на сдружение „Операция плюшено мече”, която миналата година зарадва с желаните вещи 7 000 деца в 364 институции.

    По инициатива на студентите-второкурсници, специалност „Социални дейности”, катедра „Социална работа” в Педагогическия факултет, днес стартира благотворителна кампания за децата в Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен и Нови пазар. Нужни са им шалове, шапки и ръкавици. Те ще се събират до 15 декември в Центъра за кандидатстудентска дейност в Корпус 1 и в кафенето в Корпус 2.

    Публикувано на 15/11/2017