Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Студентско състезание по стеганография и криптография ШУСТЕГ ’18

  Второто студентско състезание по стеганография и криптография ШУСТЕГ ’18 се проведе на 1 декември 2018 г. в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В него участваха 12 отбора с 36 студенти от различни специалности на Факултета по математика и информатика.

  Темата на проведеното състезание беше “Българската следа в световната история”. Всяка от десетте задачи, които студентите решаваха, ги накара да открият името на бележит българин със световно постижение. По този нетрадиционен начин участниците се запознаха с делата и откритията на световно признати българи.

  Всички участници получиха сертификати за участие в състезанието, като за най-добре представилите се отбори бяха осигурени купа и медали.

  Първото място и купата на ШУСТЕГ ’18 спечелиха бъдещите учители по математика и информатика Севинч Айдин Мустан, Люба Петрова Петрова и Донка Иванова Аргирова от 3 курс ПОМИ.

  Сребърни медалисти станаха студентите от 3 курс КИТ Юджел Юксел Сюлейман, Петър Найденов Найденов и Гарегин Борборян.

  На трето място се класираха първокурсниците от специалност Компютърна информатика Николай Траянов Иванов, Стефан Николаев Стефанов и Радостин Тихомиров Петров.

  За спомен от събитието на участниците бяха раздадени ключодържатели със скрито послание –  темата на състезанието.

  Публикувано на 04/12/2018