Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Творческа работилница „repeat all”

  Творческа работилница на тема „repeat all” ще работи до петък в кабинет 106 на Педагогическия факултет като част от Студентския Видео Арт Фестивал Шумен 2017. Той бе открит днес и в него участват студенти и преподаватели от три балкански страни – България, Румъния и Турция.

  В творческата работилница ментори са Виктор Петков, Георги Кръстев, Валя Андонова и други. Наградите за конкурсната част са осигурени от меценати от Холандия и Швейцария.

  В първия ден на фестивала бе показана специалната селекция от международния фестивал за късометражно кино „Карантината“. В него участват автори до 35-годишна възраст, провежда се от три години само през лятото в рибарско селище „Карантината” край Варна и каузата му е за запазване на селището, обясни един от организаторите Цветан Кръстев. Близо 4 хиляди са заявките за участие в „Карантината”, но се селектират най-много по 70 заглавия за петте фестивални вечери.

  Всеки ден от 11 часа в галерия „Университетска” на Корпус 2 ще бъдат представяни селектираните продукции на университетите-участници: Национален университет за изкуства в Букурещ, Университет за изящни изкуства „Мимар Синан” в Истанбул, Коджаели университет в Измит, Великотърновски университет „Свети Свети Кирил и Методий“, Шуменски университет.

  Организатор на форума е катедра „Визуални изкуства, теория и методика”, а куратор – ръководителят й проф. Валери Чакалов.

  Публикувано на 24/10/2017