Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Ученически турнир “IT свят”-2

  Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чрез Колежа си в Добрич за втора поредна година организира национален турнир по информационни технологии и информатика „IT Свят“.

   Състезанието ще се проведе на 4 и 5 юли 2020 година, а участниците ще могат да представят на журито разработките си онлайн. Участват ученици от I до XII клас, които самостоятелно или в отбор по двама ще покажат уменията и познанията си в областта на съвременните информационни технологии в една от следните 10 категории: детско програмиране, компютърна рисунка, компютърна мултимедийна презентация, компютърна мултимедийна презентация с VBA, мултимедийни клипове, уеб сайт – писан код, уеб сайт – CMS, графичен дизайн, самостоятелни компютърни приложения и интернет приложения.

   В рамките на състезанието ще бъдат представени 93 проекта, а в журито ще участват преподаватели от Шуменския университет и представители на IT фирми от страната.

   Ще бъде представено и участието с разработки на екипа от Шуменски университет, работещ по националната научна програма „Информационни и комуникационни технологии за единен цифров пазар в науката, образованието и сигурността.“ (ИКТвНОС).

  Публикувано на 30/06/2020