Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • Успехи на Републиканската студентска олимпиада по информатика

  Отборите по информатика на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се представиха достойно на проведена на 8 май 2021 г. XXXIII Републиканска студентска олимпиада по информатика. Домакин на състезанието бе Нов български университет и в него участваха 19 отбора от 9 университета.

  Шуменският университет участва с два отбора. Първият бе в състав: Валентин Борисов, студент в IV курс, и  Ивелина Иванова и Николай Траянов от III курс. Вторият отбор бе от двама първокурсници – Тонислав Троев и Мирослав Чолаков, и второкурсника Християн Христов. Всички членове на отборите са от специалност Компютърна информатика. Техни ръководители са гл. ас. д-р Бисерка Йовчева и Димитър Добрев – студент-магистър и демонстратор в катедрата по компютърна информатика.

  Първият ни отбор успя да запази третото място, което постигна миналата година, в оспорвана битка с Американския университет в България.

  Забележително е представянето на втория ни отбор. В отборното класиране той изпревари отборите на всички останали университети, освен Софийския университет и Американския университет.

  На 22 май 2021 г. предстои нова изява на шуменските отбори – квалификациите за световните студентски финали.

  Публикувано на 10/05/2021