Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • V Студентски конкурс за хорови диригенти “Златната палка”

  На 12 и 13 май в Шумен ще се проведе Петият студентски конкурс за диригенти „Златната палка“. Организатори са Педагогическият факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” и катедра “Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство”.

  Надпреварата ще бъде открита на 12 май в 10 часа в Педагогическия факултет. Специален гост ще бъде диригентът Добрин Панайотов, почетен гражданин на Шумен.

  Участие ще вземат седем студенти от Шуменския университет, Великотърновския университет “Свети Свети Кирил и Методий” и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

  Вторият тур на конкурса ще се реализира с активното участие на Детски хор „Бодра песен“ при ЦПЛР – ОДК-Шумен, а в заключителния концерт и връчването на „Златната палка“ ще вземат участие Академичната хорова формация „Проф. Венета Вичева“ и Представителният детски хор „Сава Доброплодни“ при СУ „Сава Доброплодни“-Шумен.

  На 13 май от 10 часа в зала “Панчо Владигеров” на Педагогическия факултет ще се проведе дискусионно студио на тема  „Организация и управление на детски хор – теория и практика“ с водещ доц. Цветелина Славова.

  Конкурсът “Златната палка” е проведен за първи път преди 5 г. в рамките на вътрешен проект “Viva la musica”. От началото досега в него са взели участие 42-ма студенти. Основната цел на инициативата е да се стимулира развитието на диригентските компетентности на студентите – бъдещи учители по музика, както и да се отличат примери за добри практики в областта на хоровото изкуство.

  Публикувано на 11/05/2017