Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

  • en
  • Възпитаничка на Шуменския университет с престижна награда

    На официална церемония в Българското национално радио в София бяха връчени първите годишни медийни награди “Валя Крушкина – журналистика за хората”. Наградите са учредени от едноименния фонд, в памет на известната българска журналистка, починала тази година от тежко онкологично заболяване.

    В изключително оспорвана конкуренция наградата за млад журналист спечели Юлия Христова – репортер в Радио Шумен. Юлия е възпитаник на Катедрата по журналистика и масови комуникации в Шуменския университет. Още по време на следването си тя започва работа в офиса на Дарик радио в Шумен, а от една година е член на екипа на Регионалната радиостанция Шумен – част от системата на БНР. Наградата получава след решението на авторитетно 15-членно жури за поредица от репортажи, излъчени в ефира на Североизточна България. С получаването й Юлия Христова се нарежда до имената на утвърдени и популярни български журналисти като Иван Бедров, Мария Чернева (БНТ), Зорница Стоилова и Люба Йорданова (сп. „За хората”).

    Поименният фонд „Валя Крушкина” e част от Фондация „Работилница за граждански инициативи” и бе създаден на 1 септември от брата Венцислав Крушкин и Вирджиния Владимирова в памет на Валя, която беше известна като достоен и обективен журналист, работещ в областта на енергетиката, икономиката и социалните проблеми.

    Публикувано на 23/11/2012