Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Връчват националния приз „Студент на годината”

  Националният приз „Студент на годината” ще бъде връчен на 19 декември в Народния театър „Иван Вазов” в София.  Призът е учреден в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Поредното му XI-то издание тази година ще се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката д-р Красимир Вълчев. Партньор на организаторите е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”.

  Идеята на конкурса е всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища.

  Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

  Участниците трябва да отговарят на определени критерии, отнасящи се до постигнатите им резултати в областта, в която се обучават. Те трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

  В журито са включени водещи експерти в различни области на образованието, представители на МОН и други министерства, Съвет на ректорите, представители на партньорски НПО организации и представители на бизнеса. Негов председател доц. Мария Фъртунова, директор дирекция „Висше образование” в МОН.
  Журито ще определи общо петнадесет награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България, Докторант на годината и Студент на годината.

  За проведените 10 издания са участвали 2437 участници, а раздадените плакети в съответните професионални направления и категории са на над 112 студента.

  Публикувано на 18/12/2017