Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en

 • Конкурс за социално ангажирано изкуство “Граждански будилник” 2020, организиран от Български център за нестопанско право

  Ако се занимаваш професионално или любителски с фотография, рисуване или писане и искаш да споделиш твоята форма на солидарност към случилото се от началото на извънредното положение до днес, за да предадеш чрез силата на изкуството си послания за значимостта на гражданските ни права и свободи – предизвикай се и кандидатствай.

  Авторските творби могат да стъпват върху реални примери и събития, случващи се от началото на извънредното положение до днес, които отразяват личното ти отношение като творец към значимостта на правото на сдружаване, правото на мирни събрания или свободата на словото по време на кризата и след нея.

  Разкажи през погледа на изкуството за правата и свободите по време на кризата. Най-добрите творби ще си разпределят наградния фонд от 1000 лв.

  Целта е да се насърчат и отличат млади артисти, разказващи за важността на свободата да се сдружаваме за общи действия, да отстояваме открито целите си и да казваме какво мислим.

  За да участвате в конкурса, изпратете формуляра за кандидатстване и приложените към него дигитални копия на творбите на имейл: budilnik@bcnl.org.

  Кандидатите посочват и две имена, имейл и телефон връзка.

  Краен срок: 1 юли 2020

  Повече информация за конкурса може да намерите тук

  Публикувано на 21/08/2020