Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Европейски дни на научните изследвания и иновациите

  Събитието ще се проведе онлайн на 28 и 29 септември 2022 г. 

  Европейските дни на научните изследвания и иновациите са годишното водещо събитие на Европейската комисия за научни изследвания и иновации, което събира политици, изследователи, предприемачи и обществеността, за да дебатират и оформят бъдещето на научните изследвания и иновациите в Европа и извън нея.

  Събитието ще се проведе онлайн на 28 и 29 септември 2022 г., което ще позволи на всеки да се включи отвсякъде.

  Тазгодишните Европейски дни на изследванията и иновациите ви дават възможност да обсъждате и оформяте нови решения за укрепване на устойчивостта на Европа и нейната стратегическа автономия. Присъединете се към събитието, за да участвате в обсъждането на това как научните изследвания и иновациите изпълняват приоритетите на Европейската комисия. Това е вашият шанс да дадете мнението си за новата Европейска програма за иновации, Европейската година на младежта, богатството на европейското културно творчество, мисиите на ЕС и много други теми.

  Всеки, който желае, може да се присъедини и да участва дискусиите и работните семинари на тема:

  • цифровизация
  • европейското научноизследователско пространство
  • зеления преход
  • европейската стратегия за иновации

  Разгледайте програмата, открийте сесиите за вас и се пригответе да обсъдите бъдещето на изследванията и иновациите с участници от цяла Европа и извън нея.

  Регистрирайте се тук и следете за още новини и актуализации! като последвате в Twitter @EUScienceInnov и се присъединете към разговора на #RiDaysEU.

  Повече информация може да намерите на официалния сайт на събитието.

  Публикувано на 28/09/2022