Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Национално ИЗЛОЖЕНИЕ – КОНКУРС на иновативни разработки КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ – СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА

  На 29.11 – 01.12.2023 г. в Национален дом на науката и техниката, гр. София, ул. „Г. С. Раковски“ 108, ще се проведе Национално изложение – конкурс на иновативни разработки „Креативност и иновации – среща на поколенията“.

  Националното ИЗЛОЖЕНИЕ – КОНКУРС ще даде възможност на участниците да представят свои експериментални разработки и да се срещнат и обменят опит с български изобретатели. Ще бъдат осигурени щандове за експозиция и технически условия за демонстрация.

  Участието е без регистрационна такса.

  Поканват се за участие млади учени, докторанти, студенти, ученици от професионални гимназии. Кандидатите трябва да представят самостоятелни или колективни разработки.

  За ученическите разработки се предвиждат следните награди:

  • Първа награда: Грамота и парична премия 300 лв.
  • Втора награда: Грамота и парична премия 200 лв.
  • Трета награда: Грамота и парична премия 100 лв.

  Регистрирането на заявки за участие се извършва на интернет страницата на събитието, моля кликнете: www.cim.fnts.bg

  На 1 декември се предвижда посещение на лаборатории в София Тех Парк и Националния център по мехатроника и чисти технологии – Кампус „Студентски град“.

  Събитието ще се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката, със съдействието на Единен център за иновации на БАН, Фондация „Еврика“, София Тех Парк, Клъстър „София – град на знанието“, Технически университет – София, Химикотехнологичен и металургичен университет – София.

  За повече информация (отваря се pdf в нов прозорец)

  Публикувано на 17/11/2023