Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”

50 години заедно пишем историята
Кандидатсвай онлайн

 • en
 • ru
 • Предстои осемнадесетото издание на Space Awards

  На 14 декември от 19:00 ч. (CET), Space Awards и Space Pitches 2021 ще представят най-добрите предприемачи в Европа от глобалните състезания за космически иновации Copernicus Masters и Galileo Masters!

  Според организаторите 2021 г. е изключителна година за Европа в сферата на космическите изследвания и най-вече заради новия регламент за космическата програма на ЕС, който ще подобри капацитета на инициативите „Коперник“ и „Галилей“ и ще опрости правните рамки. Space Awards  и Space Pitches 2021 ще представят най-иновативните космически предприемачи за 2021 г. Ще бъдат връчени повече от 35 награди, а церемонията ще бъде излъчена на живо.

  Space Awards са кулминацията на годишната състезателна година за Copernicus Masters и Galileo Masters. Като организатор на двете състезания, AZO обединява водещи институции, представители на индустрията и бизнеса, процъфтяващи стартиращи фирми и наградени предприемачи в европейската космическа общност.

  Най-добрите предприемачи, които се справят с глобалните предизвикателства чрез „Коперник“ и „Галилей“, ще бъдат удостоени с награди от известни лектори. Наградите ще бъдат връчени от високопоставени представители на Европейската комисия (COM), Агенцията на Европейския съюз за космическа програма (EUSPA), Европейската космическа агенция (ESA), Германския аерокосмически център (DLR), германското федерално министерство на Транспортна и цифрова инфраструктура (BMVI), Planet, BayWa AG, Airbus, UP42 и Portugal Space.

  Повече информация за събитието и линк към формата за регистрация можете да намерите като проследите тази препратка.

  Публикувано на 02/12/2021